NiceLabel software, demo's en maatwerk- applicaties
NiceLabel, de meest gebruikte en uitgebreide oplossing voor het printen van labels. Of u productlabels print met een barcode, of vanuit de cloud overal op de wereld bij al uw vestigingen de juiste labels met RFID wilt printen, NiceLabel maakt het mogelijk. Heeft u vragen of wilt u advies, wij staan u graag te woord.
NiceLabel applicaties en maatwerk
Van A tot Z… oftewel van inventarisatiegesprek tot de uiteindelijke oplossing. Met voorbeelden uit de praktijk, waarbij de wensen van de klant centraal staan, gaan we graag dieper in op de mogelijkheden van NiceLabel. Vrijwel alle voorbeelden zijn op basis van de NiceLabel Powerforms suite met o.a. de mogelijkheid tot het bouwen van een geheel eigen applicatie.
Bijna alle voorbeelden zijn maatwerkapplicaties, specifiek ontwikkeld en dusdanig ontworpen dat ze exact voldoen aan de labelwensen en toepassingen van de klant. Deze applicaties zijn niet alleen voor labels en etiketten maar ook voor het live printen van ExpoBadges.
Het inventarisatiegesprek
Tijdens het inventarisatiegesprek voor een Nicelabel applicatie wordt de klant, min of meer, gedwongen na te denken over hoe de labels, etiketten of tickets tot stand komen. Naast design komen printen in kleur of alleen zwart-wit of een combinatie van beide aan bod. Maar ook de vraag hoe komen aanpassingen tot stand en welke printers ga ik gebruiken? Kortom, een applicatie vraagt om goed denkwerk. De basis wordt eigenlijk gevormd door het beantwoorden van onderstaande vraag… Waar komt de data vandaan, hoe moet het verwerkt worden en waar moet deze naartoe? Vanuit deze basis kunnen we gaan werken aan de antwoorden op andere vragen, hieronder volgen er een aantal welke hoogstwaarschijnlijk aan bod komen.
- hoeveel en welke maten labels, badges, tickets en/of etiketten ga ik printen?
- blijven deze maten gelijk of gaan deze regelmatig veranderen?
- welke moeten in kleur en welke enkel zwart-wit geprint worden?
- welke printers zijn ideaal voor deze job?
- hoeveel printers zijn er nodig?
- hoe komt het design tot stand?
- welke variabelen bevatten deze labels? (maten, aantallen, talen, productiedatum, etc.) Zijn er labels en/of aantallen en/of maten van elkaar afhankelijk? (voorbeeld: 1 Omdoos labelmaat 100x150mm + 4 productlabels 90x90mm voor de inhoud)
- hoe moet het juiste label gevonden worden en waar komt deze data vandaan?
- hoe wil ik uitzonderingen verwerken? (eigen database en/of applicatie)
- en als laatste, maar wellicht de belangrijkste: welke uitzonderingen zijn er van toepassing? (denk bijvoorbeeld aan specifieke wensen als een "eigen" label of een afwijkend aantal "inhoud" labels)
Als alle vragen beantwoordt zijn is er een begin.
Het maken van een Demo applicatie
Als de inventarisatie heeft geleid tot een goed beeld van de wensen, eisen en variabelen kan er gestart worden met het bouwen van een demo applicatie. Het doel van een demo applicatie is simpel... het zou de volgende vragen moeten beantwoorden: - klopt de workflow van de applicatie? - wordt de juiste data gekoppeld?
Bij een demo applicatie worden in de meeste gevallen eventuele uitzonderingen (deels) buiten beschouwing gelaten. Deze worden in veel gevallen pas in een later stadium echt duidelijk en inzichtelijk. Vaak blijkt in de demo al dat er meer uitzonderingen zijn dan de klant vooraf zelf had bedacht.
Leren bouwen, laten bouwen of beide
Als de demo applicatie de twee laatste vragen heeft beantwoord met een "ja" kunnen we verder.
Vanaf dit punt kan de klant twee kanten op, zelf leren bouwen of laten bouwen.
Laten bouwen
Businesslabels heeft door jarenlange ervaring met NiceLabel voldoende kennis en kunde in huis om de applicatie te bouwen. Alle wensen, eisen en uitzonderingen worden hier uiteraard in verwerkt. De applicatie wordt met een uitgebreide uitleg als beta (V0.1) toegestuurd en door de klant getest. Na het testen laat de klant weten of er zaken aangepast moeten worden of dat er onvolkomenheden zijn waar ze tegenaan zijn gelopen. Eventueel na extra overleg wordt de applicatie op deze punten aangepast.
Als alles werkt wordt er nog een prettig en begrijpbaar design aangemeten en wordt de definitieve applicatie als V1.0 toegestuurd. Mochten er na verloop van tijd aanpassingen nodig zijn volgt er een nieuwe versie.
Het bouwen, testen, aanpassen en opnieuw testen is meestal een lang proces dat enkele maanden in beslag neemt.
Leren bouwen
Om de klant te leren hoe hij de applicatie zelf kan bouwen, uitbreiden en aanpassen is naast kennis van computers en software ook voldoende tijd noodzakelijk. Dit betekent niet dat de klant een ICT opleiding of uitgebreide kennis van software hoeft te hebben. Vragen stelt de klant bij voorkeur per email, onze antwoorden hierop zijn direct een naslagwerk voor de klant.
Combinatie
Een combinatie die werkt! Businesslabels bouwt de basisapplicatie en verwerkt samen met de klant, die meekijkt en direct leert, aanpassingen en details. Door zelf mee te helpen en te leren, wordt er tijd/kosten, bespaart en heeft de klant geleerd toekomstige wijzigingen en toevoegingen zelf te verwerken.
Aanvragen van demo's en prijzen
Neem vrijblijvend contact met ons op als u meer wilt weten over bestaande applicaties of de mogelijkheden van een applicatie voor uw toepassing? De prijzen voor de software van NiceLabel kunt u vinden via onderstaande knop. Naar de website van NiceLabel Voor een aantal algemene toepassingen, zoals het printen van ExpoBagdes, kunnen wij u een bestaande applicatie toesturen. Hiermee kunt u een (beperkt) beeld krijgen van de mogelijkheden, u dient via de website van NiceLabel de gratis proeflicentie te downloaden waarmee u 30 dagen gratis gebruik kan maken van NiceLabel.